Oplichters in Barcelona

Oplichters zijn ook actief in Barcelona. Ga jij op vakantie naar Barcelona? Zorg er dan voor dat je niet wordt opgelicht. Op deze pagina geven wij je een overzicht van alle bekende oplichtingspraktijken die zich voordoen in Barcelona. Je kunt bij ons ook terecht voor het boeken van veilige activiteiten en autoverhuur in Barcelona. Door het vooraf lezen van de informatie op onze website ga jij met een goed gevoel op reis!
Opgelicht in Barcelona

Barcelona is populair als vakantiel en als stedentrip. Ben jij van plan om ook naar Barcelona af te reizen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Wat toch wel het belangrijkste is dat zijn de zakkenrollers die er actief zijn. Dit is een enorm probleem wat voor de politie dweilen met de kraan open is. Dit is omdat er lage straffen op het zakkenrollen staan. Wordt een zakkenroller betrapt dan krijgt deze een boete van tweehonderd euro of de keuze voor drie dagen de cel in te gaan. De meeste zakkenrollers kiezen voor drie dagen cel. Daarna komen ze weer vrij en de meesten starten dat vrijwel meteen weer met het beroven van vooral toeristen. Voor een zakkenroller maakt het niet uit hoe vaak deze gepakt wordt. Er wordt steeds dezelfde (lage) straf gegeven. De plekken waar je extra op moet letten zijn het metro station en de Ramblas. Alleen op het metrostation schijnen dagelijks ruim zeshonderd zakkenrollers actief te zijn. Let dus goed op je spullen.

Ga je in de avonduren naar de Ramblas dan zijn er veel prostituees te vinden. Deze bieden niet alleen seksuele diensten aan maar zijn ook zeer bedreven in het zakkenrollen. Spreken ze je aan dan kan het zijn dat jij je portemonnee kwijt bent. Dit is zelfs als je besluit niet op de diensten van de dame in te gaan. Deze dames hebben het vooral voorzien op de dronken toeristen.

Balletje Balletje in Barcelona

Het beruchte spelletje balletje balletje wordt ook in Barcelona gespeeld. Dit is een spel met drie bekers. Onder één van de bekers wordt een balletje gestopt en vervolgens worden de bekers door elkaar gehusseld. Aan het einde is het dan aan de speler om te zeggen waar het balletje zich bevindt. Als je aan komt lopen zie je vaak mensen spelen die winnen. Dit zijn handlangers die je over moeten halen om ook te spelen.

Het is een spel wat zeer simpel lijkt en waar je makkelijk geld mee lijkt te kunnen verdienen. Toch weten de aanbieders het spel zo te spelen dat je nooit zal winnen. Geschat wordt dat oplichters op deze manier duizenden euro’s per maand van toeristen afhandig maken. Het spel is ook illegaal en dat is de reden dat je goed moet oppassen!

Oplichters in Barcelona uitzending gemist

Het SBS 6 programma oplichters in het buitenland heeft een reportage gemaakt over de oplichtingspraktijken in Barcelona. Heb jij de aflevering oplichters in het buitenland Barcelona gemist? Deze kun je hieronder terugkijken.

Activiteiten in Barcelona

Ben je op zoek naar een activiteit in Barcelona? Wij hebben een groot aanbod aan activiteiten beschikbaar voor jong en oud. Zo is er voor iedereen wat te doen!

Accomodaties in Barcelona

Op zoek naar een betrouwbare accommodatie in Barcelona? Bekijk dan ons speciaal geselecteerde aanbod hieronder.Booking.com

Auto huren in Barcelona

Wil je een auto huren in Barcelona bij een veilige aanbieder? Bekijk dan ons geselecteerde aanbod hieronder. Door het vooraf boeken van een auto in Barcelona ga jij met een goed gevoel op reis!

Reizen naar Barcelona

Ben je op zoek naar een reis richting Barcelona? Wij hebben een groot aanbod reizen beschikbaar. Deze reizen worden uitgevoerd door betrouwbare reisoperators met het officiële SGR keurmerk.

Facebook Reacties