Oplichters in Boedapest

Oplichters zijn ook actief in Boedapest. Ga jij op vakantie naar Boedapest? Zorg er dan voor dat je niet wordt opgelicht. Op deze pagina geven wij je een overzicht van alle bekende oplichtingspraktijken die zich voordoen in Boedapest. Je kunt bij ons ook terecht voor het boeken van veilige activiteiten en autoverhuur in Boedapest. Door het vooraf lezen van de informatie op onze website ga jij met een goed gevoel op reis!
Opgelicht in Boedapest

De Hoofdstad van Hongarije, Boedapest, is een stad met een rijke historie. Het is dan ook aan te raden om aan deze stad een bezoek te brengen. Net als bij de andere steden op de website zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Een groot probleem in Boedapest zijn de zakkenrollers. Deze zijn vooral actief in en rondom de metro. De gele metrolijn is een route die veel door toeristen gebruikt wordt en daar kun je dan ook veel zakkenrollers vinden. Verder dien je op te letten in de uitgaansgebieden zoals het zesde district. Komen er twee mensen op je af en die vragen je bijvoorbeeld om een vuurtje dan is het extra oppassen. Terwijl de ene persoon je afleid zal de andere dan je portemonnee of mobiele telefoon stelen.

De mobiele telefoon kan niet alleen gestolen worden maar deze wordt ook veel aangeboden op straat. Dit zijn dan vooral de populaire telefoons zoals de iPhones. Koop deze niet zomaar op straat. De prijzen zijn vele malen goedkoper dan in Nederland maar je koopt dan of een nagemaakte telefoon of een gestolen telefoon. Deze kunnen je grote problemen bezorgen.

Let op de taxitarieven in Boedapest

De gemeente Boedepost heeft er veel aan gedaan om de taxi’s te reguleren. Toch is dit niet helemaal gelukt. Weet dus van tevoren wat een taxirit kost en ga zoveel mogelijk met de officiële taxibedrijven. Anders kun je voor een klein ritje een enorm bedrag moeten betalen. Heb je geld nodig pin het dan gewoon. Dat is veilig en je weet dat je dan over echt geld beschikt. Op straat zijn er ook veel wisselaars actief. Hier krijg je een gunstige koers maar na het wisselen zijn deze wisselaars meteen vertrokken. Jij blijft dan achter met valse biljetten. Betaal je daarmee dan kunnen er grote problemen ontstaan.

Waar veel toeristen ook mee te maken krijgen dat zijn vrouwen die vragen of je mee gaat om een hapje te eten of om wat te drinken. Dit zijn geen prostituees maar normaal geklede vrouwen die doen alsof ze interesse in je hebben. In de meeste gevallen is het verhaal dat ze van uit klein dorpje afkomstig zijn en op bezoek zijn in Boedapest. Ze zoeken gezelschap van een leuke man en willen graag met jou een gezellige tijd hebben. In werkelijkheid zijn deze vrouwen in dienst van een café of een restaurant. Wanneer je mee gaat dan zal je met een enorme rekening blijven zitten.

Oplichters in Boedapest uitzending gemist

Het SBS 6 programma oplichters in het buitenland heeft een reportage gemaakt over de oplichtingspraktijken in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Heb jij de aflevering oplichters in het buitenland Boedapest gemist? Deze kun je hieronder terugkijken.

Activiteiten in Budapest

Ben je op zoek naar een activiteit in Budapest? Wij hebben een groot aanbod aan activiteiten beschikbaar voor jong en oud. Zo is er voor iedereen wat te doen!

Accomodaties in Budapest

Op zoek naar een betrouwbare accommodatie in Budapest? Bekijk dan ons speciaal geselecteerde aanbod hieronder.Booking.com

Auto huren in Budapest

Wil je een auto huren in Budapest bij een veilige aanbieder? Bekijk dan ons geselecteerde aanbod hieronder. Door het vooraf boeken van een auto in Budapest ga jij met een goed gevoel op reis!

Reizen naar Budapest

Ben je op zoek naar een reis richting Budapest? Wij hebben een groot aanbod reizen beschikbaar. Deze reizen worden uitgevoerd door betrouwbare reisoperators met het officiële SGR keurmerk.

Facebook Reacties