Oplichters in Istanboel

Oplichters zijn ook actief in Istanboel. Ga jij op vakantie naar Istanboel? Zorg er dan voor dat je niet wordt opgelicht. Op deze pagina geven wij je een overzicht van alle bekende oplichtingspraktijken die zich voordoen in Istanboel. Je kunt bij ons ook terecht voor het boeken van veilige activiteiten en autoverhuur in Istanboel. Door het vooraf lezen van de informatie op onze website ga jij met een goed gevoel op reis!
Opgelicht in Istanbul

Ook in Istanbul dien je als toerist op te passen. Het is een grote stad met veel fraaie bezienswaardigheden. Het is dan ook een stad die je zeker eens moet bezoeken. Toch is het raadzaam dit artikel goed door te lezen. Je weet dan waar je op moet letten zodat je niet opgelicht gaat worden.

Waar de meeste klachten van toeristen die Istanbul bezochten over gaan dat zijn hoge rekeningen in bars en restaurants. Het is een truc die ook in veel andere wereldsteden wordt toegepast. Toch lijkt deze in de Turkse hoofdstad net even anders te zijn. Hier word je in de meeste gevallen niet aangesproken door dames maar door een heer. Dit is dan een keurige heer met vaak een dure auto. Over het algemeen worden het meest toeristen aangesproken die alleen reizen. Er wordt gevraagd of je mee wilt gaan naar een leuke bar, nachtclub of restaurant. Normaal zou je daar misschien niet in meegaan maar door het voorkomen van de heer en door zijn overtuigingskracht weten ze toch vele alleenstaande reizigers mee te krijgen.

Al snel nieuw gezelschap

Eenmaal gearriveerd in de bar zal de heer vragen of het goed is dat er nieuw gezelschap komt. Dit zijn meestal dames. Dezen zijn niet te verwarren met prostituees. Het zijn keurige dames die hoog opgeleid lijken en netjes gekleed zijn. De heer die je mee heeft genomen stelt voor de dames wat te drinken te kopen en de rekening te delen. Zo proberen ze je lang in het etablissement te houden.De schok komt zodra de rekening komt. Er zijn gevallen bekend waar er rekeningen waren van meer dan tweeduizend euro. Aangezien de heer aangeeft dat hij de helft betaalt dien je dan nog steeds een enorm bedrag te betalen.

Weiger je dan zullen er potige uitsmijters komen die je bedreigen en je meenemen naar een geldautomaat. Daar dien je dan het bedrag te pinnen. In de meest heftige gevallen kan het volledige bedrag niet gepind worden door de limiet op de bankpas. De uitsmijters blijven dan bij je tot na middernacht zodat er nogmaals geld opgenomen kan worden. Ben je op zoek naar een bar? Laat je dan niet op straat verleiden!

Oplichters in Istanbul uitzending gemist

Het SBS 6 programma oplichters in het buitenland heeft een reportage gemaakt over de oplichtingspraktijken in Istanbul. Heb jij de aflevering oplichters in het buitenland Istanbul gemist? Deze kun je hieronder terugkijken.

Activiteiten in Istanboel

Ben je op zoek naar een activiteit in Istanboel? Wij hebben een groot aanbod aan activiteiten beschikbaar voor jong en oud. Zo is er voor iedereen wat te doen!

Accomodaties in Istanboel

Op zoek naar een betrouwbare accommodatie in Istanboel? Bekijk dan ons speciaal geselecteerde aanbod hieronder.


Booking.com

Auto huren in Istanboel

Wil je een auto huren in Istanboel bij een veilige aanbieder? Bekijk dan ons geselecteerde aanbod hieronder. Door het vooraf boeken van een auto in Istanboel ga jij met een goed gevoel op reis!

Reizen naar Istanboel

Ben je op zoek naar een reis richting Istanboel? Wij hebben een groot aanbod reizen beschikbaar. Deze reizen worden uitgevoerd door betrouwbare reisoperators met het officiƫle SGR keurmerk.

Facebook Reacties